Zo gaat het solliciteren

Online sollicitatie
Online sollicitatie
Bekijken van documenten
Bekijken van documenten
(Telefonisch) kennismakingsgesprek
(Telefonisch) kennismakingsgesprek
Aanbod/contract
Aanbod/contract
Je stuurt je documenten in via onze carrièrepagina. We hebben je volledige CV en een sollicitatiebrief nodig.
We beoordelen je documenten zo snel mogelijk. Na onze voorselectie en afstemming met de betreffende afdeling gaan we verder met de volgende stap.
We regelen een sollicitatiegesprek met jou. Afhankelijk van het functieniveau en het gebied kan deze stap verdere stappen omvatten, zoals een proefdag, casestudy's of proefopdrachten.
Na een positief sollicitatiegesprek (en eventueel een proefperiode) bieden we je als laatste stap een arbeidscontract aan. We ondertekenen het allebei en je maakt deel uit van de NBB-familie!

Veelgestelde vragen over solliciteren bij de NBB

Vacatures
Waar vind ik actuele vacatures?

Onder onze vacatures vind je alle vacatures die momenteel beschikbaar zijn. Je kunt de vacatures eenvoudig sorteren op functietitel, locatie en vakgebied of filteren op basis van je voorkeuren. Klik op de functietitel om naar de vacature te gaan met alle belangrijke informatie over de functie.

Zijn de vacatures nog actueel?

Alle vacatures die je in ons carrièrecentrum vindt, staan nog open! Zodra een functie succesvol is ingevuld, verwijderen we de betreffende vacature onmiddellijk van onze website.

Is er een uiterlijke datum om te solliciteren?

Onze vacatures zijn over het algemeen geldig zolang ze in ons carrièrecentrum staan. We stellen zelden een uiterste datum vast voor sollicitaties. In dat geval is dat echter duidelijk zichtbaar aangegeven in de betreffende vacature.

Kan ik ook een open sollicitatie insturen?

Ja, natuurlijk! We zijn blij met eigen initiatieven! Als je geen passende vacature hebt gevonden in ons carrièrecentrum, kun je op elk moment je open sollicitatie sturen naar bewerbung@notebooksbilliger.de. Laat ons in je sollicitatie weten op welk gebied je interesses en talenten liggen, welke locatie geschikt voor je zou zijn en wat je salarisverwachtingen zijn. We zullen je documenten dan zorgvuldig bekijken op verschillende mogelijkheden en zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Hoe zit het met stageplekken?

Houd er rekening mee dat we niet op alle gebieden stages kunnen aanbieden. Dit geldt in het bijzonder voor middelbare schoolstages, omdat we vanwege de korte duur geen gedetailleerde training en uitgebreide kennisoverdracht kunnen garanderen. Mochten we toch stageplekken aanbieden, dan vindt je de betreffende vacatures op onze carrièrewebsite.

Mijn sollicitatie
Hoe solliciteer ik bij NBB?

Heel eenvoudig - online! Je kunt direct solliciteren op de gewenste functie door op de knop 'Solliciteer nu' te klikken. Ons sollicitatieformulier is bewust heel kort gehouden. Je kunt eenvoudig de belangrijkste gegevens in het formulier invullen en de rest van je documenten snel en gemakkelijk uploaden. Houd er rekening mee dat elke bijlage niet groter mag zijn dan 10 MB. Als iets niet werkt, kan je indien nodig ook je volledige sollicitatie sturen naar bewerbung@notebooksbilliger.de. We kijken uit naar je sollicitatie! We willen je erop wijzen dat we sollicitaties per post wel in behandeling nemen, maar niet kunnen terugsturen. Bovendien kan de verwerkingstijd voor sollicitaties per post langer duren.

Kan ik op hetzelfde moment naar meerdere functies solliciteren?

Als je in meer dan één vacature geïnteresseerd bent, kun je op alle vacatures afzonderlijk solliciteren. Dankzij onze online sollicitatieprocedure kunnen we je documenten controleren voor de verschillende vacatures. Houd er rekening mee dat je voor elke sollicitatie apart een terugkoppeling ontvangt.

Wat moet mijn volledige sollicitatie allemaal bevatten?

Wek onze interesse met je sollicitatie! Naast je CV, moet een krachtige sollicitatiebrief ons ervan overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor deze functie. Vermeld expliciet je gewenste locatie en de functie die je bedoelt en vertel ons wat je salarisverwachtingen zijn en je vroegst mogelijke startdatum. Vergeet niet je contactgegevens te vermelden waarop we je kunnen bereiken. (Gewenste bestandsformaten voor bijlagen: .pdf, .doc/docx, .jpg/jpeg)

Aan wie kan ik mijn sollicitatie sturen?

Stuur je sollicitatie naar ons recruitment-team. Je vindt de contactgegevens hier

De selectieprocedure
Wat gebeurt er met mijn sollicitatie nadat ik deze heb verzonden?

Door de online sollicitatieprocedure wordt je sollicitatie direct na het versturen in ons systeem opgenomen. Je documenten worden zo snel mogelijk bekeken en in overleg met de desbetreffende afdeling bepalen we de verdere stappen. Als we geïnteresseerd zijn in je sollicitatie, nemen we contact met je op en maken we samen een afspraak voor een persoonlijk of telefonisch kennismakingsgesprek. Sommige afdelingen combineren dit eerste gesprek met een korte vaardigheidstest of verduidelijken verdere details in een tweede gesprek. Indien nodig biedt een proefperiode ook de mogelijkheid om eventuele laatste twijfels weg te nemen en in de praktijk te testen of je bij ons past en wij bij jou.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik een terugkoppeling krijg?

Na het succesvol uploaden van je online sollicitatie of het versturen van je e-mail, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Zo weet je zeker dat we je documenten hebben ontvangen en ze nu aan het bekijken zijn. We doen ons best om je uiterlijk binnen twee tot drie weken te informeren over de status van je sollicitatie. Omdat het besluitvormingsproces echter iets langer kan duren, vragen we bij voorbaat om je geduld en begrip. 

Hoe kan ik me voorbereiden op het interview?

Om ons te overtuigen heb je geen stropdas of dure sollicitatieconsultant nodig - wees gewoon jezelf! Tijdens het sollicitatiegesprek willen we een goede indruk krijgen van je persoonlijkheid en talenten en te weten komen hoe je professionele loopbaan tot nu toe is geweest en waar je naartoe wilt. Stel veel vragen aan ons en laat zien dat je geïnteresseerd bent in werken bij NBB!

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure en over werken bij de NBB? We hebben veelgestelde vragen over solliciteren voor onze vacatures hier voor je beantwoord! Als je nog meer vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons HR-team via ons contactformulier.